Houten garagepoort in pastorijstijl: helemaal je ding?

Houten garagepoorten in pastorijstijl zijn fel gegeerd

Pastorijpoorten zijn mooi, stijlvol en passen perfect bij jouw pastorijwoning, cottage, villa in landelijke stijl,… De pastoriestijl is klassiek en tijdloos. Een pastorijwoning straalt klasse en gezelligheid uit. Met toevoeging van oude elementen, ramen met verdelingen en houten schrijnwerk kom je al een heel eind. Een houten garagepoort in pastorijstijl maakt het helemaal af.

Wat is een sectionaalpoort in pastoriestijl?

Heel wat klanten kiezen vandaag voor een sectionaalpoort in pastoriestijl. Een sectionale poort in pastorijstijl is – zoals de naam zelf zegt – een sectionale poort uitgevoerd met verticale planchetten (lamellen) bestaande uit horizontale secties die verticaal naar omhoog schuiven en zo de gehelde dagopening vrijmaken.

De poort plooit als het ware in elkaar als ze zich opent. Het grote voordeel van zo’n garagepoort is dat ze veel minder plaats inneemt. Zowel binnen als buiten. De poort komt zelf nooit voorbij de gevel. Ook spiraalveren – die je wel hebt bij een klassieke kantelpoort – heb je niet nodig bij een sectionaalpoort. Zo kan je de ruimte in je garage veel beter benutten.

Pastorijpoorten in verschillende versies en uitvoeringen

Bij SiMa vind je poorten in allerlei stijlen en uitvoeringen. En wat de pastorijstijl betreft, hebben we ook verschillende versies en uitvoeringen. Tevens kan je ook kiezen voor een sectionaalpoort die je handmatig bedient of die je uitrust met automatisatie. Ook andere houten pastorijpoorten – kantelpoorten bijvoorbeeld – kan je bij ons vinden.

garagepoort pastorijstijl detail Sim Poorten

Houten garagepoorten: maatwerk

Een houten garagepoort in pastorijstijl is een aanwinst voor je woning, een echte blikvanger, een manier om mensen warm te verwelkomen in je woonst. Daarom zijn al onze houten garagepoorten steeds maatwerk. We maken je poort zo dat ze perfect in je gevel past.

Sectionaalpoort met plint en makelaar en perfect geïsoleerd

Onze specialisatie is de sectionaalpoort afgewerkt met plint en makelaar. Je kan deze poort laten afwerken met een isolerende staalplaat van 42 mm of kiezen voor een houten uitvoering. Onze houten poorten zijn minimum 60 mm dik en zijn geïsoleerd tussen het houten frame. We bieden verschillende houtsoorten aan:

  • padouk
  • afrmosia
  • meranti

Afwerking houten garagepoort volgens jouw wensen

Je houten garagepoort werken we af zoals jij verkiest. Heb je het meer voor een afgelijnde garagepoort? Dan is onze strakke versie met een V-groef en een strakke plint wellicht wat je zoekt. Hou je meer van klassiek? Dan is onze houten garagepoort met ingefreesde sigarenband meer jouw ding. Speciale wensen? Wij personaliseren jouw houten garagepoort perfect naar jouw smaak. Met raampjes, zonder rampjes, met vast paneel bovenaan,…

Voordelen geautomatiseerde houten garagepoort

Een geautomatiseerde houten garagepoort in pastorijstijl biedt jou tal van voordelen:

  • mooi afgewerkt in prachtig hout
  • nooit meer uit je auto in de gietende regen om de garagepoort open te doen
  • stevig geïsoleerd
  • betere bescherming tegen inbraak

Lees meer over de automatisatie van je poort.

Op zoek naar een houten garagepoort in pastorijstijl?
Bel 0495 87 21 99 of mail ons voor je vrijblijvende offerte.

Menu